14 alimente care promovează longevitatea – Partea a II-a


Bine v-am găsit dragii mei! După cum v-am promis, astăzi voi continua să scriu despre alimentele care promovează longevitatea. Cu toții ne dorim un trai mai lung, așa că este bine de știut ce anume putem consuma pentru a atinge acest scop.

8       8. Boabele De Cafea 👍


Un studiu realizat de Universitatea din Scranton a descoperit că flavonoidele conținute în cafea pot preveni bolile de inimă. Profesorul care a condus experimentul, Dr. Joe Vinson, spunea că  “antioxidanții sunt armata ta care te protejează împotriva radicalilor liberi toxici proveniți din oxigenul respirat și din zahărul consumat și care produc boli cronice. “
Antioxidanții din cafea previn boli care pot pune viața în pericol, precum cancerul, bolile de inimă, diabetul și accidentul vascular cerebral. Merită să țineți cont, însă, că cafeina vă crește tensiunea arterială, așa că dacă beți o cantitate mare, este mai bine să optați pentru cafea decofeinizată, care oferă aceeași cantitate de proprietăți antioxidante ca și cafeaua obișnuită. Așa că haideți să ne ridicăm ceștile calde de cafea și să dăm noroc pentru sănătate, fericire și prevenția bolilor oribile, într-un mod gustos și plăcut. 

Dacă nu preferi să citești, poți sări peste text și să vizionezi videoclipul aici:



          9. Nucile 👍

Nucile sunt gustarea perfectă împotriva îmbătrânirii. Acestea vă oferă proteine ​​și omega-3 într-o formă sigură și convenabilă. Mănâncă o mână de miez de nucă în fiecare zi. Nucile sunt o mâncare excelentă anti-îmbătrânire , deoarece doar a mână de miez conține cantități considerabile de omega 3.  
Acizii grași omega-3 sunt adevărate instrumente ale longevității. Aceștia previn demența și îți mențin creierul tânăr în timp ce combat bolile de inimă, prin îmbunătățirea colesterolului. 
Include consumul de nuci în alimentația ta zilnică și nu vei regreta!

         10.  Ciuperci 👍

Consumul de ciuperci în mod regulat este asociat cu un risc scăzut de cancer la sân. Deoarece conțin inhibitori de aromatază (compuși care inhibă producerea de estrogen), ciupercile albe și Portobello sunt protectoare importante împotriva cancerului de sân. 
Ciupercile au o serie de proprietăți benefice. Studiile asupra diferitelor tipuri de ciuperci au descoperit efecte antiinflamatorii, activitate îmbunătățită a celulelor imunitare, prevenirea deteriorării ADN-ului, încetinirea creșterii celulelor canceroase și inhibarea angiogenezei. 
            Ciupercile ar trebui să fie întotdeauna gătite; ciupercile crude conțin o substanță cu potențial cancerigen numită agaritină, care este redusă semnificativ prin gătit. Includeți în mod regulat ciuperci albe obișnuite și încercați de asemena, unele dintre soiurile mai exotice precum shiitake, păstrăv de fag, maitake sau reishi.

          11.  Avocado 👍

Avocado, se spune că este ”noul măr” și este acum adorat nu doar pentru gustul său, ci și pentru beneficiile lui incredibile asupra sănătății inimii. Este unul dintre cele mai nutritive alimente și conține vitamina E, proteine, magneziu, vitamine B, foarte puțini carbohidrați sau chiar deloc și este o sursă excelentă de grăsimi antiinflamatorii, care încetinesc îmbătrânirea organismului. 
Datorită conținutului ridicat de grăsimi lichide, avocado este foarte ușor de digerat și de absorbit, ceea ce îl face mai ușor pentru corp decât grăsimile procesate sau grăsimile de origine animală. 
Asigurați-vă că îl consumați copt, atunci când nutrienții lui s-au dezvoltat pe deplin și sunt cel mai bine tolerați de organism.

         12.  Nuca de cocos 👍

Nuca de cocos este sursă sănătoasă de grăsimi, fibre și proteine și ​​este un fruct de care trebuie să ne bucurăm cu toții. Nu este doar o altă sursă de calorii, ci un aliment puternic pentru sistemul imunitar și creier, două elemente care trebuie îngrijite și protejate, dacă ne dorim o viață lungă și sănătoasă.
Nucile de cocos ajută organismul să producă niveluri adecvate de colesterol, necesare producerii anumitor hormoni care promovează un organism mai tânăr, chiar dacă ele sunt lipsite de colesterol propriu-zis. Acest lucru face ca nuca de cocos și alte grăsimi pe bază de plante să fie o opțiune excelentă de consum, în locul adăugării de colesterol dietetic din alimente de origine animală. 
Nuca de cocos este, de asemenea, antiinflamatoare, promovează un nivel sănătos de insulină și este bogată în fibre. Este un aliment grozav pentru a-ți stimula bacteriile intestinale, care țin departe microbii nocivi ce pot duce la îmbolnăviri și boli. Dacă dorești să consumi acest aliment alege forme de nucă de cocos crude și organice.
      
        13.  Merele 👍

Merele sunt, cu siguranță, un aliment pe care trebuie să îl adăugați planului vostru de longevitate. Nu se știe sigur dacă chiar țin doctorul departe, dar, având în vedere că sunt unul dintre cele mai bune alimente anti-cancer și care promovează o inimă sănătoasă, nu avem nici o scuză pentru a nu da o șansă acestor fructe incredibile. 
Merele verzi au un conținut mai scăzut de zahăr decât merele roșii, stimulează sănătatea intestinului și, de asemenea, s-a demonstrat că previn cancerul, deși merele roșii conțin mai mulți antioxidanți. Asta înseamnă că pentru a obține beneficii complete, cel mai indicat ar fi să consumăm toate soiurile de mere. Acest lucru ar trebui să fie destul de ușor, având în vedere că diferite varietăți de mere sunt disponibile pe tot parcursul anului. 

        14.  Turmeric 👍

Cu toții cunoaștem turmericul pentru beneficiile sale anti-inflamatorii puternice, însă acesta este și un superaliment care stimulează longevitatea.
Studiile au descoperit că turmericul poate ajuta la prelungirea duratei de viață, așa că continuați să-l presărați în rețetele pe bază de plante sau încercați să faceți un latte de turmeric cu lapte de cocos, miere crudă și un vârf de piper negru.
Pe lângă toate aceste superalimente ar trebui să vă propuneți să faceți zilnic un set de exerciții sănătoase.  Acestea pot include o plimbare rapidă de 30 de minute, un pic de yoga sau o plimbare în parc, în timpul pauzei de lucru. De asemenea, nivelul adecvat de somn și gestionarea corectă a stresului vor reduce markerii inflamatori care promovează îmbătrânirea și scurtează durata de viață.

Vă mulțumesc că ați citit până la final și vă doresc o viață cât mai lungă și cât mai sănătoasă! 🙏

14 alimente care promovează longevitatea – Partea a II-a 14 alimente care promovează longevitatea – Partea a II-a Reviewed by Sabina Laiber on mai 16, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:


Spune, te rog! :P

Dacă Dumnezeu ar exista...

                 Dacă Dumnezeu chiar există mi-aș dori să îmi îndeplinească doar o singură dorință.                Îmi doresc ca oamenii s...

Un produs Blogger.