Ţinutul de mână este terapeutic

Unul din cele mai tandre gesturi umane este ţinutul de mână. Este unul din actele prin care se manifestă iubirea. Prima dată suntem ţinuţi de mână de membrii familiei şi astfel de mici suntem obişnuiţi cu acea senzaţie de siguranţă, protecţie şi grijă.

Îmi aduc aminte că mă simţeam foarte importantă când fratele meu cel mare mă lua de la şcoală şi mă ţinea strâns de mână în drum spre casă, mai că mă lua pe sus (şi asta pentru că el avea paşii atât de mari faţă de ai mei). În poza de mai jos sunt chiar eu cu fratele mai mare.:)


Sunt sigură că şi tu ai simţit o plăcere imensă atunci când ai fost sau ai ţinut pe cineva de mână, fie părinte, frate, bunic, copil, prieten sau partenerul de viaţă.

Ce se întâmplă cu tine când eşti ţinut de mână?
  • ai sentimentul de siguranţă, de confort psihic, conexiune şi protecţie
  • se eliberează hormonul iubirii şi al ataşamentului: oxitocina
  • te simţi apreciat, preţuit, acceptat şi iubit
  • respiraţia şi ritmul cardiac se sincronizează, chiar şi undele cerebrale se cuplează cu cealaltă persoană creând un fel de simbioză (primeşti şi dăruieşti)
Ţinutul de mână şi îmbrăţisarea sunt actele cele mai intime prin care oamenii îşi manifestă afecţiunea, admiraţia şi preţuirea. Ai observat când îţi este rău fizic şi eşti luat de mână sau eşti îmbrăţişat deja starea de disconfort dispare, deci mâinile vindecă.

Cea mai pură formă de comunicare este atingerea mâinilor prin care îi comunici celuilalt că îţi pasă de el şi va simţi asta.

"La urmă, când n-a mai rămas nimic, să stai alături de femeia iubită şi s-o ţii de mână, e mai tare, mai extaziant decât orice delir sexual! Ea s-a culcat mai înainte şi tu te aşezi uşor, o iei de mână şi ea simte, prin somn. Dragostea de tinereţe este ceva promiţător şi graţios, dar vine marea spendoare a cuplului bătrân, care se ţine de mână." - Alexandru Paleologu


Când iubim şi suntem iubiţi suntem fericiţi şi ne place să ne ţinem de mână oriunde şi oricând. 

Azi pe cine ai ţinut de mână şi cum te-ai simţit?

Ţinutul de mână este terapeutic Ţinutul de mână este terapeutic Reviewed by Sabina Laiber on iunie 02, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:


Spune, te rog! :P

Dacă Dumnezeu ar exista...

                 Dacă Dumnezeu chiar există mi-aș dori să îmi îndeplinească doar o singură dorință.                Îmi doresc ca oamenii s...

Un produs Blogger.