10 Povești ZEN interesante

Uneori, o poveste te poate învăța mult mai mult decât tratate întregi filosofice. Religiile din întreaga lume au folosit povestirea ca mijloc pentru a transmite mesajele lor de înțelepciune. O astfel de religie este budismul, care de secole a folosit parabole, anecdote, fabule și povești pentru a ajuta oamenii să își dezvolte conștientizarea oferindu-le idei de iluminare și lecții de viață. Aceasta culminează cu învățăturile budismului Zen, o tradiție renumită pentru folosirea unor povești scurte pentru a ajuta călugării să înțeleagă mai ușor, dar mai profund complexitatea realității. În această video, am adunat câteva dintre poveștile mele preferate scurte Zen. Unele dintre ele sunt ușor de înțeles, altele au nevoie de mai mult timp pentru a fi asimilate de mintea care de multe ori ne minte.

Indiferent dacă ești budist sau pur și simplu căutător pe calea spirituală, aceste povești te vor ajuta în călătoria ta către pace și mulțumire, dacă le vei acorda o atenție deosebită și le vei permite să-ți vorbească până în adâncul ființei tale. Fie să înveți din orice și să te bucuri!
10 Povești ZEN interesante 10 Povești ZEN interesante Reviewed by Sabina Laiber on mai 23, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:


Spune, te rog! :P

Anunț important pentru iubitorii de artă și cultură românească!

Bună!      După cum spuneam luna trecută pe grupul ”ASOCIAȚIA POARTA CĂTRE TINE” de pe Facebook vor începe ceva evenimente culturale organiz...

Un produs Blogger.