Supa de oase - beneficii și mod de preparare


Acum aproximativ un milion de ani a fost descoperit focul și de pe atunci, prin fierbere la foc mic, oamenii consumau fiecare parte a unui animal pe care nu o puteau mânca crudă, cum ar fi: oasele, măduva, pielea, ligamentele și tendoanele.



Îți vine sau nu să crezi, dar supa de oase de vită, miel, pește, pui și curcan conține compuși curativi, precum colagenul, prolina, glicina si glutamina.

Dacă nu preferi să citești, poți sări peste text și să vizionezi videoclipul aici:


Beneficiile supei de oase:

Deoarece oasele se fierb la foc mic timp îndelungat, chiar și 24 de ore, colagenul din oasele animalului este eliminat și devine un cocktail de proteine, aminoacizi și antioxidanți.

Supa de oase conține doi aminioacizi minune pentru țesutul conjuctiv: 
prolina - care accelerează procesul de vindecare al rănilor, susține sistemul muscular și ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii
glicina - care îți îmbunătățește memoria și calitatea somnului.

Consumată des, această supă, îți va menține organismul imun la: infecții, disconfort digestiv, anemie, inflamații și te va ajuta să ai părul mai sănătos și mai strălucitor, pielea mai netedă și mai elastică, oasele mai trainice, unghiile mai tari și dinții mai albi.

Supa de oase conține calciu, magneziu, potasiu, sulfat, acid hialuronic și fosfor și este recomandată pentru persoanele care au probleme cu: alergiile, astmul, artrita, celulita, boala Crohn, diabet, ulcer, reumatism, guta, chiar și cancer.

Dacă nu ai încercat până acum gustul aromat al supei de oase, poate ar fi momentul să îți răsfeți organismul cu acest leac.

Cum se prepară supa de oase:

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

- 4 litri de apă
- 1 kilogram de oase
- 2 morcovi
- 200 grame țelină
- 2-3 linguri oțet de mere
- 2-3 frunze de dafin
- o ceapă
- un păstârnac
- pătrunjel
- o linguriță de sare
- 1/2 linguriță de piper

Oasele și legumele se spală bine sub jet puternic de apă rece, după care se pun într-o oală mare și vor fi acoperite cu apă care să le depășească aproximativ 2 cm. Oala va fi lăsată la foc mic pe aragaz fără capac, elimând astfel posibilitatea să fiarbă mai repede și să distrugă elementele nutritive ale oaselor.
După ce apa va clocoti, spuma apărută deasupra trebuie îndepărtată.

Vei lăsa să fiarbă la foc mic supa de oase câteva ore bune, de exemplu pentru oasele de miel sau vită este nevoie de 7-8 ore, pentru oasele de pui și curcan este nevoie de 4 -5 ore, iar pentru oasele de pește este suficient 3 ore. Ideal ar fi să lași să fiarbă oasele chiar și mai mult de 16 ore.

După procesul de fierbere al oaselor se va observa că supa deja a căpătat o culoare intensă și consistența ei este vizibilă cu ochiul liber. Etapa următoare este ca supa să fie lăsată la răcit, dar nu înainte ca legumele să fie scoase și strecurate printr-o sită foarte deasă acoperită cu tifon,lichidul păstrându-se. După răcire supa va face o crustă consistentă de grăsime pe care o putem folosi pe post de untură în prepararea altor bucate.


Odată ajunsă la temperatura camerei, supa poate fi consumată imediat sau poate să fie introdusă într-un borcan de sticlă la frigider.

Mie îmi place foarte mult această supă și o prepar ori de câte ori simt nevoia de o revigorare a întregului meu organism.

Vă recomand această supă minune și vă propun să zâmbiți la acest banc vechi:

Într-o zi pleacă Ion cu trenul la mare. Merge ce merge și la un moment dat i se face foame. Scoate din geantă niște copănele de pui și se pregătește să mănânce. În același timp lângă el pe bancă, un țigan scoate și el din geanta lui niște oase de pește și se pregătește și el să mănânce. Văzând Ion țiganul, se uită stupefiat la țigan și îl întreabă:
- Nu te supăra țigane, dar ce faci, mănânci oase de pește?
Țiganul răspunde:
- Ce știi tu domnule, mie mi-a spus doctorul că dacă mănânc oase de pește o să devin deștept. 
Stă Ion pe gânduri și la un moment dat îi zice țiganului:
- Nu vrei să îți dau eu copanele mele de pui și să îmi dai tu oasele tale de pește să devin și eu mai deștept?
Țiganul a acceptat și a mâncat cu poftă copănelele. Ion se tot chinuia să roadă la un os de pește până când îi spune țiganului:
- Auzi țigane, cred că tu m-ai păcălit. Eu mă chinui aici să rod abia un os de pește și tu deja ai terminat copanele de pui de mâncat.
La care țiganul îi răspunde:
- Vezi domnule, nici bine nu ai mâncat un os și te-ai și deșteptat și ți-ai dat seama că te-am fraierit.









Supa de oase - beneficii și mod de preparare Supa de oase - beneficii și mod de preparare Reviewed by Sabina Laiber on iunie 27, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:


Spune, te rog! :P

Dacă Dumnezeu ar exista...

                 Dacă Dumnezeu chiar există mi-aș dori să îmi îndeplinească doar o singură dorință.                Îmi doresc ca oamenii s...

Un produs Blogger.