Terapia Vampir - Platelet Rich Plasma (PRP)

Prima dată când am auzit de această denumire de terapie vampir am crezut că e o glumă şi m-am dus cu gândul repede la Dracula din Transilvania, dar se pare că este un tratament revoluţionar folosit cu succes şi în ţara noastră cu efecte foarte benefice asupra corpului uman.

Ce este terapia vampir (denumită astfel după un chirurg estetician din Alabama)?

Denumirea în engleză a acestei terapii este de Platelet Rich Plasma (PRP) şi înseamnă plasmă bogată în plachete sangvine sau trombocite şi este folosită pentru regenerarea pielii în medicina şi chirurgia estetică.

Cum se aplică această terapie?

Se recoltează sânge de la pacient, aproximativ 30-60 ml, şi este depozitat într-o eprubetă specială terapiei. Proba de sânge este supusă unui proces de centrifugare în care plasma şi trombocitele sunt separate de celălalte elemente ale sângelui, iar apoi prin injectare intradermic cu un ac fin se introduce în ţesutul afectat al pacientului.


Procedura durează 30-35 de minute şi se face cu o anestezie locală pentru a diminua durerea.

Pentru ce afecţiuni este folosită această terapie vampir?

- în stomatologie este folosită pentru tratarea: paradontozei, în aplicarea implanturilor pentru regenerarea oaselor
- în tratamentul leziunilor osoase, cum ar fi osteoartrita, ligamente rupte, sciatica, dureri cronice în zonele sensibile, probleme ale articulaţiilor sacroiliace şi alte boli
- în tratarea acneei, porilor dilataţi, a cicatricilor şi petelor pigmentare
- în tratarea căderii părului
- diminuarea ridurilor profunde
- în chirurgia plastică pentru cicatrizarea arsurilor
- umplerea ridurilor fine din jurul gurii şi a ochilor
- regenerarea pielii feţei, gâtului, a decolteului şi a mâinilor

Efectele acestei terapii sunt miraculoase şi imediate pentru că se folosesc celulele proprii, deci biocompatibilitate este de 100%. Această terapie este recomandtă tuturor pacienţilor care doresc o îmbunătăţire a aspectului fizic fără a apela la injectarea cu o substanţă arificială sau chimică.

Efecte adverse nu sunt, ci doar există riscul să faci mici vânătăi în locul injectării dar care trec în câteva zile, iar imediat după injectare mai pot apărea uşoare procese inflamatoare de culoare rozalie. Persoanele care doresc să folosească această terapie PRP nu trebuie să sufere de boli autoimune, să nu ai aibă probleme de coagulare sau anemie severă.

Contraindicaţie specială: înainte de a apela la această terapie informaţi-vă dacă centrul este acredidat şi dacă persoana care se va ocupa de dumneavoastră este într-adevăr calificată pentru procedura pe care urmează să o aplice. Verificaţi unde mergeţi şi la cine, este vorba de sănătatea dumneavoastră!

Este interesant cum medicina evoluează şi ajunge la concluzia (prin cercetări ştiinţifice) că cel mai bun în tratarea oricărei afecţiuni ale omului este omul însuşi, având în structura organismului toate elementele necesare pentru vindecare. Vom ajunge să trăim lejer peste 120 de ani fiind frumoşi, sănătoşi şi uşor nemuritori.

Trei vampiri merg într-un bar. Primul zice:
- Un pahar de sânge.
Al doilea:
- Sună bine! Şi eu tot un pahar de sânge.
Al treilea:
- Un pahar de plasmă.
La care barmanul să fie sigur că a luat comanda corect:
- Două de SÂNGE şi un SÂNGE-LIGHT?

Nu uitaţi să zămbiţi!



Terapia Vampir - Platelet Rich Plasma (PRP) Terapia Vampir - Platelet Rich Plasma (PRP) Reviewed by Sabina Laiber on mai 27, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:


Spune, te rog! :P

Dacă Dumnezeu ar exista...

                 Dacă Dumnezeu chiar există mi-aș dori să îmi îndeplinească doar o singură dorință.                Îmi doresc ca oamenii s...

Un produs Blogger.