Fata din curcubeu- spectacol de teatru cu Marcela Motoc

Fata din curcubeu în regia Lia Bugnar este o piesă de teatru incredibilă în care este imposibil să nu îţi fie atinsă o coardă sensibilă a inimii.

Am fost pe data de 25 mai 2019 la spectacolul 100 susţinut la Teatrul de Artă din Bucureşti în interpretarea actriţei Marcela Motoc. Din primele secunde ale spectacolului mi-am dat seama că voi vedea un one-woman show pe care îl voi ţine minte şi pe care îl voi recomanda cu căldură şi altor iubitori de teatru.

Textul piesei de teatru este cu adevărat complex, având treceri de la agonie la extaz, caracterizând emoţiile şi trăirile unei femei de moravuri uşoare care îşi are "sediu de lucru" în Cinematograful Curcubeu, de aici şi denumirea spectacolului "Fata din curcubeu".

Recunosc că atunci când vine vorba de un specatacol de teatru nu îmi place să mă interesez prea mult despre acesta, tocmai pentru a nu avea aşteptări. Am mers la acest one-woman show pentru că titlul este atractiv şi m-a dus cu gândul la o piesă muzială "Somewhere over the rainbow".  Se pare că intuiţia m-a ajutat şi de această dată şi mi-am confirmat că dincolo de viaţa din curcubeu se află mai mult decât mi-aş fi putut imagina.

Marcela Motoc este o actriţă cu un istoric bogat teatral şi educaţional, demn de apreciat în societatea contemporană şi mă bucur că am avut ocazia să o văd jucând şi cântând atât de bine melodii ale lui Edith Piaf  într-un spectacol atât de profund.


Te îndemn să megi cu încredere şi tu la acest spectacol, "Fata din curcubeu", şi să descoperi din nou că fragilitatea sufletului uman este asemenea petalelor unei flori.

Fata din curcubeu a mai fost jucată cu succes la public de Ilona Brezoianu la Green Hours şi de către Tania Popa acompaniată la pian de Marian Hâncu având 100 de reprezentaţii la Teatrul Naţional Bucureşti.

Oare am fost la ultimul spectacol "Fata din curcubeu" jucat de Marcela Motoc? Probabil Lia Bugnar a gândit pe lângă text şi regie şi numărul de spectacole pentru fiecare actriţă ce se angajează să joace în acest one-woman show. Sper că voi avea prilejul să mai văd acest spectacol, fie şi cu altă interpretare feminină.

Lia Bugnar spune despre această piesă de teatru  că "este ca un pumn în stomac, e ca un borcan de iaurt pe spatele ars al unui rătăcit în Sahara, e ca o pană de păun pictată în sleaul înnoroiat lăsat de roata unui tractor, e ca numărul de pe braţul unui evreu supravieţuitor, e ca un hohot de râs când încă nu ţi-a trecut tristeţea de adineauri."

Spectacolul este interzis minorilor sub 12 ani.





Fata din curcubeu- spectacol de teatru cu Marcela Motoc Fata din curcubeu- spectacol de teatru cu Marcela Motoc Reviewed by Sabina Laiber on mai 27, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:


Spune, te rog! :P

Dacă Dumnezeu ar exista...

                 Dacă Dumnezeu chiar există mi-aș dori să îmi îndeplinească doar o singură dorință.                Îmi doresc ca oamenii s...

Un produs Blogger.