Pictura pe numere - activitate artistică și creativă accesibilă tuturor


Istorie

Seturile de vopsea pe numere au fost inventate de Dan Robbins în 1951. El a creat un sistem în care o pictură este împărțită în zone mici, fiecare marcată cu un număr care corespunde unei culori specifice.
Popularitatea produsului său a izbucnit după lansare și a continuat să vândă peste 12 milioane de kituri. Din nefericire, fenomenul pictura pe numere s-a dezvoltat nu dintr-un impuls creativ, ci dintr-unul comercial. Max Klein, care deținea compania Palmer Show Card Paint Company din Detroit, i-a cerut domnului Robbins, angajatul său, să găsească o modalitate de a vinde mai multe vopsele.
Dan Robbins nu era Leonardo da Vinci, însă a copiat una dintre tehnicile de bază ale maestrului și astfel le-a permis copiilor să crească crezând că și ei ar putea picta „Cina cea de Taină”. El a copiat ideea de la Leonardo, care a numerotat obiectele din fundalul tablourilor sale și i-a făcut pe ucenicii săi să le picteze în culori desemnate.
De cele mai multe ori, formele necolorate nu vor avea prea mult sens și nu vei putea recunoaște rezultatul înainte de a-l termina.
Dan Robbins a declarat: „Nu pretind că pictura pe numere este artă. Este însă experiența artei și aduce această experiență individului care, în mod normal, nu ar ridica o pensulă și nu ar fi scufundat-o în vopsea. ”

Pictura pe numere în zilele noastre

Acum mai mult ca niciodată poți descoperi artistul care este în tine cu ajutorul picturii pe numere.
Arta picturii pe o pânză nu mai este doar pentru artiști și pictori experimentați, ci pentru toată lumea. Folosind kiturile picturii pe numere, vă puteți dezvolta talentele, precum și încrederea în sine, urmând pur și simplu zonele numerotate urmărite pe pânză. Un număr pentru fiecare culoare de vopsea, este o tactică similară folosită în cărțile noastre de colorat din copilărie.
Rețineți că pictura pe numere, numită uneori și pictură numerică, reprezintă o orientare în crearea operei dumneavoastră de artă pe o pânză. Într-adevăr, cu puțină experiență, veți observa că este posibil chiar să nu mai aveți nevoie de ajutorul numerelor și că, mai degrabă, veți da frâu liber imaginației și creativității voastre. Nimic mai bun pentru a ameliora stresul și anxietatea. Pictura pe numere este o adevărată relaxare prin artă.
Fiecare kit conține o pânză numerotată de înaltă calitate, capsule de vopsea corespunzătoare, pensule și o imagine în miniatură care vă poate ghida. 
 În viața de zi cu zi, cu toții ne confruntăm cu stresul într-o măsură mai mare sau mai mică. Stresul la locul de muncă, preocupările de sănătate, problemele din relațiile noastre, însă cum să evadăm? Un singur răspuns: artoterapia.
Practica unei arte este o preocupare foarte bună pentru dezvoltarea personală, dar și o modalitate de exprimare a emoțiilor și de partajare a acestora.

Experiență personală cu pictura pe numere

Am descoperit acest proces de relaxare și concentrare când mama mi-a arătat câteva tablouri pictate de nașa mea de botez. Inițial, am zis ”Wow, ce talent! Eu niciodată nu voi fi în stare să pictez așa de frumos.” Mama mi-a zis că se numește pictură pe numere. Evident că am căutat pe internet să văd despre ce este vorba și, intrigată de concept, mi-am comandat primul tablou de la Amiartis.



Calul acesta mi-a dat un pic bătăi de cap, pentru că am realizat că trebuie atenție, dar eram atât de încântată că pictez primul meu tablou, încât l-am terminat în maxim 2 zile. La final am fost mulțumită, dar parcă nu era ce îmi doream și astfel a urmat să îmi comand un al doilea tablou, dar de data aceasta din altă parte, și anume de la Dare to paint.

Acum aveam ceva experiență în concentrare și am realizat că nu trebuie deloc să mai folosesc apă pentru culori și că, cel mai ușor este să pornesc cu pictura marginilor, ca la un puzzle. Când am terminat tabloul am fost foarte mândră că am reușit să fac ceva ce nu m-am gândit vreodată că aș putea.



Evident că nu m-am oprit din pictat și am mai comandat încă două tablouri. Tabloul cu superbii cai l-am terminat într-o singură zi. Este adevărat că atunci când îți place ceva nu îți vine să te mai oprești. Ochii îmi erau roșii de la atâta concentrare, dar continuam. De-abia aștept să îmi pun în dormitor acest tablou.


                              


Pentru tabloul acesta mi-am comandat o lupă. Numerele sunt abia vizibile și necesită atenție maximă și chiar vreau să iasă bine.

 
L-am terminat cam într-o săptămână și a ieșit așa:


Tabloul meu preferat este acesta:



l-am comandat de pe Criando și a ajuns în 3 zile, pensulele la ei sunt mai mult mai bune, decât ale celorlalți recomandați mai sus.

În concluzie, când te chinuie talentul și nu ai talent, pictura pe sau după numere este soluția ideală de a fi un mic artist în casa ta.

Pictura pe numere - activitate artistică și creativă accesibilă tuturor Pictura pe numere - activitate artistică și creativă accesibilă tuturor Reviewed by Sabina Laiber on martie 19, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:


Spune, te rog! :P

Dacă Dumnezeu ar exista...

                 Dacă Dumnezeu chiar există mi-aș dori să îmi îndeplinească doar o singură dorință.                Îmi doresc ca oamenii s...

Un produs Blogger.