Idei de ieșit în weekend aproape de București

Ești sătul de forfota și poluarea orașului și vrei să te relaxezi într-un loc magic?
Vrei să îți petreci timpul util și plăcut, dar nu în capitală?
Weekend-ul acesta dorești să ieși din oraș, dar să nu călătorești foarte mult departe de casă?

Îți propun două locuri faine foarte aproape de București:
  • Palatul Mogoșoaia la 15 km de București
  • Palatul Știrbei din Buftea la 20 de km de București
Palatul Mogoșoaia, construit  în stil brâncovenesc, este un complex monumental istoric care te va acapara din prin prima clipă cu frumusețea sa arhitecturală.



După ce ai vizitat Muzeul de Artă Brâncovenească, adăpostit de Palatul Mogoșoaia, ai posibilitatea să faci o mulțime activități în cadrul complexului istoric:

- te poți plimba la prețuri rezonabile cu: barca, hidrobicicleta, kaiac canoe sau wakeboarding pe lac
- faci mișcare pe aleile din curtea palatului cu: bicicleta cu 2,3 și 4 roți
- foamea ți-o poți potoli la una din terasele din parc sau de la comercianții care vând diverse alimente rapide în tonete
Eu am ales să îmi alint papilele gustative cu ceva dulce de la restaurantul Palatul Mogoșoaia:


Mi-a plăcut foarte mult să îmi petrec timpul în cadrul parcului Mogoșoaia și am să mă mai duc ori de câte ori o să am ocazia.

Palatul Știrbei din Buftea este o locație unde uiți cu siguranță de grijile cotidiene. Plimbarea în natură pe cărările domeniului te duce cu gândul că ești pe un tărâm plin de istorie, unde odată domnitorul Țării Românești Barbu Dimitrei Știrbei, și chiar și regina Maria și mareșalul August von Mackensen au fost prezenți.


În această locație se organizează foarte multe evenimente culturale și multe cupluri, alături de cei dragi, își sărbătoresc aici unirea destinelor.
Te poți bucura de priveliștea minunată a unor lebede negre adăpostite de lacul artificial de pe domeniul Stirbei:

În Capela Sfânta Treime, extrem de impunătoare și frumoasă, în stil neogotic, este înmormântat domnitorul Barbu Dimitrie Știrbei și familia acestuia și aici au fost filmate și câteva scene din filmul renumit ”Dracula” în regia lui Francis Ford Coppola:


Pe mine m-a impresionat foarte tare arhitectura Castelului de apă:


Avem o țară foarte frumoasă și plină de istorie care nu trebuie uitată, dar stăm foarte bine și la capitolul artei culinare. La restaurantul palatului, pe baza voucherelui achizioționat la intrare în valoare de 50 ron, am mâncat tradițional românesc: ciorbă de burtă, sărmăluțe în foi de varză și o porție de papanași.
Sper să nu îți plouă deja în gură de la pozele de mai jos:




Dacă îți vei dori să mergi la unul din palatele recomandate și să fii tratat regește îți urez drum bun și voie bună!
Aștept impresii!
Idei de ieșit în weekend aproape de București Idei de ieșit în weekend aproape de București Reviewed by Sabina Laiber on iulie 16, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:


Spune, te rog! :P

Dacă Dumnezeu ar exista...

                 Dacă Dumnezeu chiar există mi-aș dori să îmi îndeplinească doar o singură dorință.                Îmi doresc ca oamenii s...

Un produs Blogger.