Beneficiile consumului de cafea

Îmi aduc aminte că pe vremea copilăriei mele eram tare fascinată de oamenii mari, pe care îi vedeam vorbind lucruri serioase în timp ce consumau cafea. Prima mea cafea a fost la vârsa de 30 de ani. De atunci și până in prezent nu a existat dimineață în care să nu contemplez cerul, bând relaxată din cana mea de cafea.


Cafeaua și efectele ei benefice asupra organismului

Ce conține o ceașcă de cafea: vitamina B5, vitamina B2, magneziu, niacina, potasiu și magneziu.

Extraordinar a descris Honore de Balzac efectele curative ale cafelei: ”Cafeaua îți ajunge în stomac, și imediat are loc o tresărire generală. Ideile încep să se miște aidoma batalioanelor pe câmpul de luptă și începe bătălia. Amintirile vin în galop, în bătaia vântului. Cavaleria ușoară a comparațiilor sosește într-un atac magnific, artileria logicii segrăbește cu munițiile, iar spiritul lovește ca un țintaș de elită. Hârtia se acoperă treptat de cerneală, bătălia scrisului începe, iar la sfârșit totul se termină cu torente de cafea, praful de pușcă al acestei lupte.”

Cafeaua te revigorează

Sunt sigură că ai observat că, de fiecare dată după ce ai băut o ceașcă de cafea, ești mult mai activ.  Cafeina, substanța psihoactivă din compoziția cafelei, blochează neurotransmițătorii creierului asociați cu somnolența, și astfel crește considerabil activitatea neuronilor.

Cafeaua are efecte ușor laxative

Majoritatea consumatorilor de cafea, recunosc că după primele guri fierbinți de cafea simt nevoia de a merge la toaletă. Cafeaua este recomandată persoanelor care se confruntă cu probleme de constipație.

Cafeaua îți tonifică pielea

Zațul cafelei este un remediu excelent pentru ten, acesta putând fi aplicat pe tenul umed, cu mișcări circulare, masându-vă ușor pielea feței. După acest mic ritual puteți să vă hidratați tenul cu o cremă de zi.

Cafeaua reduce riscul apariției anumitor boli

O cafea proaspătă și aromată reduce considerabil probabilitatea de a avea boli, precum Diabet de tip II, Parkinson, Alzheimer, depresie, cancer și afecțiuni cardiovasculare.

Cafeaua consumată în cantități controlate poate avea beneficii minunate asupra stării tale de sănătate. Din cele mai vechi timpuri această licoare a adus cel mai mare beneficiu omenirii: ocazia de socializare. La o cafea multe discuții interesate au fost purtate, care au condus la un bun demers al lucrurilor care cereau atenție. 
”Te invit la o cafea” este forma prin care cineva vrea să te cunoască mai bine și tu știi aceasta și doar de tine depinde dacă accepți invitația.

Despre istoricul cafelei puteți citi mai multe aici.



- Ce i-a spus cafeaua zahărului?
- Fără tine, viața mea ar fi amară!



Beneficiile consumului de cafea Beneficiile consumului de cafea Reviewed by Sabina Laiber on iulie 04, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:


Spune, te rog! :P

Dacă Dumnezeu ar exista...

                 Dacă Dumnezeu chiar există mi-aș dori să îmi îndeplinească doar o singură dorință.                Îmi doresc ca oamenii s...

Un produs Blogger.