10 remedii naturale pentru durerile menstruale

În fiecare lună în corpul femeii se întâmplă modificări hormonale care pregătesc uterul pentru o eventuală sarcină prin procesul de ovulație (ovarele eliberează un ovul care poate fi fecundat de un spermatozoid, astfel căpătând viață un făt). În cazul în care ovulul eliminat nu este fecundat, mucoasa din interiorul uterului se curăță, iar acest proces se numește menstruație.

Dacă nu preferi să citești, poți sări peste text și să vizionezi videoclipul aici:


Ciclul menstrual este diferit de la femeie la femeie, atât prin durabilitate, cât și prin modul de suportabilitate. Unele femei au crampe menstruale datorate contracațiilor uterului cauzate de eliberarea ovulului nefertilizat, manifestându-se prin dureri crâncene (dismenoree) înainte și în timpul menstruației, deoarece mușchii nu mai primesc suficent oxigen de la vasele de sânge.


Dacă te numeri printre doamnele sau domnișoarele care au: crampe chinuitoare, stări de greață, vărsături, dureri de cap, dureri de sâni, diaree, dureri de spate și o întreagă stare de disconfort psihic (anxietate) și nu vrei să apelezi la industria farmaceutică, uite câteva remedii naturiste la îndemână, pe care le poți folosi pentru confortul tău fizic:


1. Consumă ceaiuri calde din plantele de: ghimbir, coada șoricelului, scorțișoară, fenicul, gălbenele, busuioc, cimbru, ciuboțica cucului, salvie, semințe de mărar, anason, trifoi roșu, flori de mușețel, codițe de cireșe și mentă.

2. Masează-ți abdomenul ușor cu vârful degetelor în sens circular cu uleiuri esențiale de rozmarin, de zmeură, de cătină, de roiniță, de lavandă și de iasomie.

3. Aplică pe zona abdominală comprese cu apă caldă sau cu oțet.

4. Consumă 3-4 pulberi pe zi de traista-ciobanului sau câte o linguriță de tincutură de 3 ori pe zi, chiar și când nu ești în perioada menstruației.

5. Chiar dacă nu ai stare de a face mișcare totuși adună-ți forțele și fă căteva exerciții ușoare fizice, gen să faci câțiva pași, să urci căteva scări sau să dansezi pe melodia preferată. Efortul minim fizic ajută creierul să genereze endorfine cu rol analgezic.

6. Bea cât mai multă apă! Corpul tău pierde multe lichide și are nevoie de hidratare.

7. Consumă fructe (banane, afine, cireșe, curmale, avocado), legume (morcovi, spanac, cartofi, ardei gras și dovleac), carne roșie în cantități moderate, soia, iaurt și lapte. Evită alimentele sărate și dulci.

8. Este cea mai bună perioadă pentru a consuma ciocolata neagră, deoarece în timpul menstruației pierzi magneziu. Cacao din ciocolată ajută să îți compensezi magneziul eliminat în perioada menstruală.

9. Odihnește-te 7-8 ore într-o cameră bine aerisită și utilizând lenjerii din materiale moi și fine. Somnul este foarte important pentru vindecarea corpului.

10.  Fă dragoste cu persoana iubită! ÃŽn timpul contactului sexual corpul produce hormonii fericirii: oxitocina, serotonina, endorfina È™i dopamina, responsabili pentru starea ta bună fizică È™i psihică.

Renunță la consumul de cafea și de alcool înainte și în timpul perioadei menstruale și poartă haine în care să te simți comodă! Renunță la folosirea absorbantelor interne!

Dacă durerile menstruale nu dispar sub nici o formă consultă un medic ginecolog cât mai urgent posibil!

Care sunt cele trei minuni ale femeii?
1. Sângerează... fără să se taie!
2. Se umezesc... fără să intre în apă!
3. Dau lapte... fără să pască!

Nu uita să zâmbești și să faci ceea ce îți bucură sufletul!

10 remedii naturale pentru durerile menstruale 10 remedii naturale pentru durerile menstruale Reviewed by Sabina Laiber on iunie 14, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:


Spune, te rog! :P

Dacă Dumnezeu ar exista...

                 Dacă Dumnezeu chiar există mi-aÈ™ dori să îmi îndeplinească doar o singură dorință.                ÃŽmi doresc ca oamenii s...

Un produs Blogger.