10 remedii cu petale de trandafiri

Trandafirii sunt şi au fost mult timp un simbol al iubirii. Încă din timpul cruciadelor şi până în zilele noastre, aceste flori sunt în topul alegerilor când vine vorba de romantism. Deşi sunt cele mai căutate flori pentru a fi dăruite persoanei iubite, puţini oameni cunosc efectele benefice pe care trandafirii le au asupra sănătăţii umane.

Dacă nu preferi să citești, poți sări peste text și să vizionezi videoclipul aici:


Pe lângă dichisul È™i parfumul său, trandafirul a fost apreciat încă din antichitate pentru proprietățile sale vindecătoare, fiind considerat de medicii antici un medicament universal natural. 

În compoziţia lor, petalele de trandafiri conţin: vitaminele A, B2, C, K, nerol, potasiu, magneziu, calciu, fier, ulei volatil, tanini, derivaţi flavonici, zaharuri, citronelol şi coloranţi antocianici.

În medicina alternativă, petalele de trandafir se folosesc pentru:

- ridicarea tonusului organismului
- curăţarea ficatului de toxine
- fertilitate
- depresie
- boli de inimă şi de rinichi
- boli de plămâni
- insomnie
- boli de piele
- transpiraţie abudentă
- micoze bucale ÅŸi vaginale
- iritaţii oculare
- gripă
- tulburări ale aparatului digestiv

Trebuie să ştii că petalele de trandafir sunt preferabil culese dimineaţa, ideal după ce a plouat sau roua este abundentă. Se aleg petalele de la florile complet desfăcute şi nu se spală, tocmai pentru a nu se pierde nimic din calităţile lor benefice.


Remedii cu petale de trandafir

1. Pentru depresie este recomandat să îţi stropeşti locuinţa zilnic cu infuzie de trandafir.
2. Pentru stomatită se taie 4 linguri de petale şi se infuzează în 2 pahare de apă clocotită, după recire se clăteşte gura de de câteva ori pe zi.
3. Pentru conjunctivită se foloseşte două linguri de petale uscate infuzate în 200 ml de apă clocotită timp de 30 de minute, apoi se strecoară şi se lasă la răcit. În timpul zilei de câte ori consideraţi necesar se şterg ochii cu infuzie, iar înainte de culcare, dischete demachiante îmbibate cu infuzie se pun pe pleaope timp de 30 de minute.
4. Pentru probleme ale gingiilor se face o pulbere din petale uscate amestecată cu miere de albine şi se frecţionează gingiile.
5. Pentru răceală se bea ceai din petale uscate.
6. Pentru probleme ale pielii se aplică pe locurile afectate petale proaspete.
7.Pentru constipaÅ£ie poÅ£i mesteca ÅŸi înghiÅ£i 7-8 petale proaspete îninte cu 30 de minute de masă.
8. Pentru arsuri se aplică ulei de trandafir în locurile afectate ale pielii.
9. Pentru transpiraţie abundentă se şterge corpul de 2 ori pe zi cu apă de trandafiri.
10. Pentru oboseală, anxietate, afecÅ£iuni ale sistemului nervos, catifelarea pielii se recomandă baia cu infuzie de trandafir.

Atenţie!

Nerecomandat persoanelor care au alergie la trandafir sau care urmează un tratament cu medicamente anticoagulante sau antiinflamantoare. Nu consumaÅ£i în exces, ci doar pe perioadă limitată. Cel mai bine este să mergeÅ£i la un medic pentru o consultaÅ£ie detaliată. 

Trandafirul este floarea care, pe langa frumuseÅ£e ÅŸi miros, ne poate aduce beneficii corpului nostru. Poate ÅŸtia ÅŸi Emma Goldman efectele miraculoase ale trandafirilor de a precizat: "Mai curând, prefer să am trandafiri pe masă, decât diamante la gât."

Ce semnifică culorile florilor de trandafir?

-          Trandafirii roÅŸii sunt simbol al dragostei pasionale.
-          Trandafirii galbeni reprezintă prietenie sinceră.
-          Trandafirii albi semnifică puritate.
-          Trandafirii roz semnifică sinceritate.
-          Trandafirii portocalii sugerează bucuria unui nou început.

-          Trandafiri albaÅŸtri ÅŸi negri nu există în natură. 


Trandafirul este într-adevăr regele tuturor florilor!







10 remedii cu petale de trandafiri 10 remedii cu petale de trandafiri Reviewed by Sabina Laiber on iunie 05, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:


Spune, te rog! :P

Dacă Dumnezeu ar exista...

                 Dacă Dumnezeu chiar există mi-aÈ™ dori să îmi îndeplinească doar o singură dorință.                ÃŽmi doresc ca oamenii s...

Un produs Blogger.