Oamenii vin şi pleacă!

De când suntem mici învăţăm că oamenii nu sunt nemuritori.
Eu prima dată am aflat din poveştile nemuritoare că oamenii mor. Ştiu că a avut un impact destul de mare asupra mea când cineva drag a murit. Am realizat că este foarte important să preţuieşti fiecare clipă petrecută alături de oamenii din jurul tău.
Dar nu despre nemurire vreau să vorbesc, ci despre PRIETENIE.
Este fascinant cum se întâmplă să întâlnim în viaţă oameni cărora le spunem tot ceea ce ne trece prin cap fără a ne simţi judecaţi, din contră de cele mai multe ori suntem aprobaţi în toate tâmpeniile pe care le facem. Doar că vine un moment în care cel mai bun prieten te dezamăgeşte atât de tare încât nu îţi vine să crezi că a fost prietenul tău, omul de încredere. Ce te faci atunci? Ai tendinţa să te închizi şi mai mult în tine şi să îţi pierzi încrederea în orice altă persoană. Total greşit, după părerea mea. Prietenii nu sunt pentru totdeauna. Oamenii se schimbă, ceea ce e minunat. Mi s-ar părea de-a dreptul pueril să suporţi o persoană doar de dragul unor vremuri plăcute din trecut. Totuşi mi se pare TRIST când prietenul devine răutăcios cu tine doar pentru că ştie mai multe despre tine decât alte persoane. Dacă o prietenie se rupe nu e cazul să faci caz din asta şi să spui lucruri urâte altora la adresa fostului prieten. Până la urmă nimeni nu ştie cu adevărat ce s-a petrecut în prietenia voastră.
Oamenii vin şi pleacă, dar noi rămânem în viaţa noastră zi de zi. Frustrarea, dezamăgirea să fie înlocuite cu iertare şi recunoştiinţă. Când cineva apropiat ia distanţă sub diferite forme este foarte bine. Înseamnă că urmează experienţe noi. Şi ce e mai formidabil în  viaţa asta decât să explorăm necunoscutul?
Prietenul cel mai bun îţi eşti tu, iar ceea ce faci pentru bunăstarea ta ajută şi pe celălalt om acum prezent în viaţa ta.

Oamenii vin şi pleacă! Oamenii vin şi pleacă! Reviewed by Sabina Laiber on mai 15, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:


Spune, te rog! :P

Dacă Dumnezeu ar exista...

                 Dacă Dumnezeu chiar există mi-aș dori să îmi îndeplinească doar o singură dorință.                Îmi doresc ca oamenii s...

Un produs Blogger.