Melcii vii - tratament minune pentru ten

Prima dată am auzit de beneficiile melcilor vii de la mama mea. Am fost uimită într-o dimineaţă fiind la ea în vizită să o văd că se plimba prin grădină şi aduna melci. Chiar mă întrebam ce vrea să facă cu ei, ca mai apoi să fiu total surprinsă că îşi punea melcii pe faţă. Iniţial mi s-a făcut cam scârbă, dar apoi am început să râd pentru că era tare simpatică cu melcii care i se plimbau pe faţă.

După ce şi-a terminat tratamentul natural şi s-a spălat pe faţă am început să o întreb despre acest ritual de înfrumuseţare. Astfel am aflat că din cele mai vechi timpuri melcii vii au fost folosiţi pentru tratamentul împotriva inflamaţiilor pielii. Părintele medicinei Hipocrate recomanda zdrobirea melcilor vii amestecaţi cu lapte acru ca balsam nutritiv pentru tratarea inflamării pielii.

"Medicul îngrijeşte, natura vindecă. Cel mai bun medic este natura." - credinţa de bază a lui Hipocrate.

Am aflat cu stupoare că în zilele noastre sunt multe creme care conţin extract de melc pentru că s-a demonstrat prin teste clinice că mucusul melcului conţine substanţe antibiotice naturale şi cantităţi de acid hialuronic şi alantoină care au efect regenerator şi sporesc confortul pielii prevenind îmbătrînirea.

Mama mea este foarte mulţumită de acest tratament pe care i-l oferă gratis melcii din grădina sa.


 Câteva dintre beneficiile tratamentului cosmetic cu mucusul de la melcii vii datorate compoziţiei pe care o conţin de acid hialuronic, proteine, antioxidanţi:

- hidratarea pielii uscate
- reducerea inflamaţiilor
- îndepărtarea celulelor moarte
- tenul devine ferm, strălucitor şi luminos
- previne îmbătrânirea pielii
- ajută la eliminarea punctelor negre şi a acneei
- ameliorează iritarea pielii după epilare

În filmuleţul de mai jos se poate observa cum melcul pe pielea mamei mele explorează mediul şi secretă lichidul vâscos:


Această metodă naturală fără costuri se poate folosi din primăvara până în toamnă.

Melcul a fost înzestrat prin structura sa anatomică cu acest mucus vâscos care îl ajută să-şi protejeze şi regenereze pielea delicată de pericolele întâlnite la tot pasul lui mic în natură: tăieturi, iritaţii de la bacterii, zgârieturi. Un banc sec drăguţ mi-a venit acum în cap:

- Ştii de ce nu aleargă melcul?
- Ca să nu îşi fluture ochii.

Melcii de livadă sunt folosiţi şi în:

- arta culinară fiind gătiţi de obicei în ulei încins cu tot cu cochilie având un gust tare bun.
- industria farmaceutică în tratarea bronşitei.

Sunt medici care nu recomandă deloc tratamentul cu melci vii aplicaţi direct pe piele, pentru că nu sunt studii ştiinţice care să ateste veridicitatea acestei tehnici, deoarece pot cauza boli precum schistomiază sau meningintă datorate faptului că melcii ar fi purtători ai unor paraziţi.

Dacă eşti adepta tratamentelor naturiste şi nu te îngrozeşte ideea să laşi melci vii să ţi se plimbe pe piele poţi încerca acest tratament. Mama mea utilizează acest ritual de înfrumuseţare de câţiva ani şi este foarte încântată de el.

Să fim sănătoase şi frumoase!




Melcii vii - tratament minune pentru ten Melcii vii - tratament minune pentru ten Reviewed by Sabina Laiber on mai 20, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:


Spune, te rog! :P

Dacă Dumnezeu ar exista...

                 Dacă Dumnezeu chiar există mi-aș dori să îmi îndeplinească doar o singură dorință.                Îmi doresc ca oamenii s...

Un produs Blogger.