7 remedii împotriva părului gras


Toate femeile își doresc un păr frumos, bogat, strălucitor, cu care să se mândrească. Prin urmare, un păr care se îngrașă rapid și trebuie spălat zilnic, poate fi un adevărat coșmar. Poluarea, produse cosmetice neadecvate, schimbări de temperatură sau chiar schimbări hormonale pot face părul să se îngrașe mult mai repede decât ar fi normal. Există însă câteva remedii simple, naturale, pe care le poți încerca în confortul casei tale, fără să fie nevoie să cheltuiești sute de lei la salon.


Sucul de lămâie

Lămâia e un remediu excelent și la îndemâna oricui. PH-ul său acid îl echilibrează pe cel al scalpului, reducând astfel excesul de sebum. Pentru a prepara soluția „magică” e nevoie ca sucul de la două lămâi să fie amestecat în două căni de apă. Soluția obținută se aplică pe pielea capului, se masează și se lasă să acționeze câteva minute. Se limpezește apoi cu apă călduță. Procesul poate fi repetat de trei ori pe săptămână pentru rezultate mai bune.


Dacă nu preferi să citești, poți sări peste text și să vizionezi videoclipul aici:

Bicarbonatul de sodiu

Un ingredient bun la toate, bicarbonatul de sodiu este cunoscut în lupta cu excesul de sebum. Se dizolvă o lingură de bicarbonat într-un pahar cu apă și se limpezește apoi părul cu soluția obținută. Bicarbonatul poate fi folosit și împreună cu un șampon obișnuit. Pentru rezultate vizibile este recomandat să se folosească de două ori pe săptămână.

Berea

Un alt remediu excelent împotriva părului gras este berea. Se amestecă o jumătate de pahar de bere cu 2-3 pahare de apă și se spală părul cu soluția obținută. Pot fi folosite și alte tipuri de alcool, eventual diluate în mai multă apă, dacă au un conținut mai mare de alcool sau vi se pare deranjant mirosul.

Ceaiul negru

Ceaiul negru e recunoscut pentru proprietățile sale astringente, fiind astfel un remediu excelent pentru părul gras. Este recomandat să folosiți frunze de ceai, nu pliculețe, pentru că va rezulta o soluție mai puternică. Dacă nu aveți la dispoziție decât pliculețe, folosiți 2-3 la o cană de apă și preparați soluția ca și cum ați face un ceai obișnuit. În cazul frunzelor, acestea se fierb 10 minute. Se lasă apoi ceaiul să se răcească, să ajungă la o temperatură optimă pentru pielea capului. Apoi veți turna soluția pe păr, masați pielea capului și lăsați să acționeze timp de 5 minute. La final, vă puteți spăla pe păr cu șamponul obișnuit.

Oțetul de mere

Din seria remediilor din cămară, nu putea să lipsească oțetul de mere. Se amestecă 2-3 linguri de oțet cu o cană mare cu apă. Spălați părul cu soluția obținută, se lasă apoi câteva minute să acționeze, iar la final se limpezește cu apă. Procesul poate fi repetat de 2-3 ori pe săptămână.

Ai grijă la șamponare

În secolul vitezei, putem avea tendința să facem totul în grabă. Inclusiv...șamponarea. În special în cazul părului cu tendințe de îngrășare, această etapă este una extrem de importantă. Masează cu atenție pielea capului, fără a freca însă excesiv pentru că asta poate duce la iritarea pielii, ceea ce va duce la mai mult sebum. Ideal e să folosești mișcări circulare, să nu folosești în niciun caz unghiile. De asemenea, concentrează-te pe pielea capului și nu pe lungimea părului. În caz contrar riști, din nou, să faci mai mult rău decât bine, distrugând firul de păr. Nu e nevoie să repeți procesul de mai multe ori! O singură șamponare, urmată de o limpezire corectă, astfel încât să nu rămână deloc șampon în păr, e suficientă!



Curăță peria de păr

Peria de păr poate să adune în timp mizerie, praf, diverse soluții cum ar fi spuma sau gelul și chiar sebum. Dacă nu cureți peria regulat, de fiecare dată când te piepteni, muți o parte din aceste reziduuri înapoi pe părul tău. Rezultatul? Păr care se îngrașă repede, care pare mai mereu murdar, deși l-ai spălat cu câteva ore în urmă.

E adevărat că părul care se îngrașă rapid poate da multe bătăi de cap. Orice remedii ai alege, e bine să reții că îngrijirea și spălarea excesivă pot să facă mai mult rău decât bine. Nu combina toate metodele într-o singură săptămână, sau, mai rău, o singură zi. Alege una pentru mai multe spălări, ca să îți dai seama dacă te ajută sau nu.

Foto: Pexels.com




7 remedii împotriva părului gras 7 remedii împotriva părului gras Reviewed by Sabina Laiber on mai 22, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:


Spune, te rog! :P

Dacă Dumnezeu ar exista...

                 Dacă Dumnezeu chiar există mi-aș dori să îmi îndeplinească doar o singură dorință.                Îmi doresc ca oamenii s...

Un produs Blogger.