Ce ne oferă prezentul? Avantaje și dezavantaje pe Tiktok

Suntem prinși cu toții într-un mare vârtej de nevoi și emoții. Pentru mulți oameni platformele de socializare au devenit pilonul principal pe care se pot baza pentru a supraviețui stresului cotidian.  



Dacă, acum, suntem în așa zisa democrație în care fiecare om este liber să gândească așa cum dorește, totuși am observat că se simte nevoia acută de a aparține unei ”turme”.  

De aproape 1 an jumătate studiez cât pot de detașat ceea ce se întâmplă pe platforma Tiktok. 

Ceea ce am observat de la bun început a fost dezinvoltura celor care folosesc această aplicație. Limbajul folosit este de-a dreptul ”academic” și fără urmă de cenzură. Dacă de mici am fost avertizați să nu vorbim ca la ușa cortului, se pare că pe Tiktok România poți chiar face un dicționar explicativ de înjurături. 

Am fost de la bun început consternată de ceea ce am auzit și încă nu îmi vine să cred că se continuă cu discuții ”elevate” și parcă mai abitir unii creatori de conținut folosesc injurii la adresa unor oameni pe care nici măcar nu îi cunosc în realitate.

Mă gândesc că poate Tiktok este gura de canal unde se pot vărsa toate frustrările omului de rând din România. 

Găsești pe Tiktok oameni neaveniți care dau sfaturi de sănătate, spiritualitate, morală și etică, etcetera și culmea culmilor au mii de oameni care îi privesc și dau tap tap-uri în live-urile acestora. Oare căruța cu proști nu se mai răstoarnă la Caracal, ci pe Tiktok???

Este amuzant, dar și extrem de trist să observ vedete muzicale și de televiziune care se pretează la acele cadouri virtuale și la obținerea de locuri fruntașe în topul Tiktok România... Când îî văd și aud mi se face efectiv scârbă că sunt considerați influenceri. 

Ce învață tineretul de la acești oameni bine cotați pe Tiktok?

Să câștige bani ușor prin schimonosiri, dansuri de toată jena și oratorii care să impresioneze publicul larg? De ce se întâmplă toate acestea? Pentru că există dorința de a face ce face celălalt, fără ca să existe muncă depusă prin propriile forțe?

Știi cum merge treaba? Dacă unuia îi merge să câștige prin scandal număr cât mai mulți de oameni prezenți pe live, imediat altul va face la fel. efectul de turmă este impresionant de vizibil pe Tiktok.

Mereu am spus că astfel de comportamente nu trebuie agreate, ci ignorate efectiv. Cu cât participi, chiar și ca observator, mai mult timp pe live-uri acestor indivizi profitori, cu atât nu va exista o schimbare în bine.

 Prostia nu are margini, este exact ca infinitul fără sfârșit...

https://www.tiktok.com/@ongpoartacatretine/video/7336921427112643873

Totuși ce beneficii există pe Tiktok?

- descoperi oameni interesați care nu au nici o treabă cu live-urile, ci doar transmit informații utile aproape în orice domeniu

- poți învăța aproape orice îți dorești de la persoane care au conținut dedicat în domeniul în care vrei să îți aprofundezi cunoștințele.

Dacă vrei să fii mai bun decât ieri caută folosind lupa pe Tiktok în dreapta sus ceea ce îți este benefic și utile pentru a avea o viață plină de zâmbete și împliniri.

Azi ești puțin mai bun decât mâine. Alegerea este la tine!



Ce ne oferă prezentul? Avantaje și dezavantaje pe Tiktok Ce ne oferă prezentul? Avantaje și dezavantaje pe Tiktok Reviewed by Sabina Laiber on februarie 18, 2024 Rating: 5

Niciun comentariu:


Spune, te rog! :P

Dacă Dumnezeu ar exista...

                 Dacă Dumnezeu chiar există mi-aș dori să îmi îndeplinească doar o singură dorință.                Îmi doresc ca oamenii s...

Un produs Blogger.