Top 20 metode naturale de a scapa de cearcănele și pungile de sub ochi

 

 

Noi, ființele umane, suntem creaturi imperfecte. Știm că ne-ar plăcea să ajungem într-o formă mai bună, dar prăjitura aceea de ciocolată pare foarte gustoasă. Știm că trebuie să ne trezim devreme, dar a mai rămas un singur episod din serialul de pe Netflix la care musai să ne uităm. Știm că ar trebui să aplicăm protecție solară în mod regulat, dar uităm să o folosim la plajă.

Asta e viața. Dar asta nu înseamnă că nu ne putem forma unele obiceiuri și bune practici pentru a atenua efectele inevitabile ale unei vieți bine trăite. Pentru fiecare noapte târzie de discuție în oraș, pentru fiecare zi la soare și pentru fiecare oră în care nu am avut energia necesară pentru a aplica crema pentru ochi, există tot atâtea sfaturi și trucuri pe care le putem folosi pentru a combate semnele îmbătrânirii.

Deși există nenumărate produse pe piață care pretind că ajută la dezumflarea și luminarea zonei de sub ochi, ele nu funcționează întotdeauna.

Bea mai multă apă și aplică comprese reci care pot ajuta la micșorarea rapidă a pungilor de sub ochi, dar singura modalitate de a le reduce aspectul pe termen lung este să faci câteva schimbări în stilul de viață. Acest lucru este valabil mai ales dacă pungile și cercurile întunecate sunt moștenite genetic.

Pielea din jurul ochilor este foarte subțire, delicată și are mai puține glande uleioase în comparație cu restul feței. Pe măsură ce îmbătrânim, pielea pierde colagen și elastină, două proteine ​​care se găsesc în pielea noastră, ceea ce duce la uscarea pielii de sub ochi, care apoi se transformă în riduri.

Cel mai bun mod de a avea grijă de pungile de sub ochi este să urmezi o rutină. Iată top 20 de remedii casnice pe care le poți folosi pentru a reduce cearcănele în mod natural:



1. Castraveții

Castravetele are proprietăți de energizare a pielii și ușor astringente, care sunt utile în combaterea cearcănelor. Pune castravetele proaspăt la frigider și taie-l în felii groase. Aplică aceste felii peste ochi timp de 10 minute. Sucul de castraveți care rămâne peste pleoape poate fi întins ușor cu vârful degetelor.

2. Apa de trandafiri

Apa de trandafiri nu doar miroase fantastic, ci poate, de asemenea, calma și întineri pielea obosită. La fel ca și castravetele, este un astringent ușor, așa că poate funcționa ca tonifiant pentru piele. Doar înmoaie dischetele demachiante din bumbac în apă de trandafiri timp de câteva minute, apoi lasă-le să stea pe pleoapele ÎNCHISE. Repetă acest procedeu timp de aproximativ 15 minute de două ori pe zi.

 

 

3. Cartofii

Cartoful este un remediu excelent pentru a vindeca cearcanele. Conține enzime cu proprietăți astringente care ajută la reducerea inflamației și strângerea pielii. Taie cartoful în felii, înțeapă-l și păstrează-l la frigider. Aplică zilnic peste pleoape timp de 10 minute și apoi clătește pleoapele cu apă. După aceasta, aplică o cremă bună de ochi.

4. Vitaminele și mineralele esențiale

Cearcănele sunt cauzate de creșterea pigmenților, fie de la frecare, fie de la deteriorarea cauzată de soare. Pentru aceasta, utilizează agenți de iluminare topici, cum ar fi vitamina C, acid kojic și extract de lemn dulce. Acești agenți ajută la scăderea pigmentării pielii, rezultând în cele din urmă la luminarea cearcănelor. Alege întotdeauna o protecție solară cu spectru larg care conține oxid de zinc sau dioxid de titan.

5. Pliculețele de ceai verde

Utilizează plicuri de ceai care conțin cofeină pentru a reduce cearcănele . Cofeina din ceai conține antioxidanți puternici care măresc fluxul de sânge către piele. De asemenea, ne protejează pielea împotriva razelor UV și încetinește procesul de îmbătrânire. Înmoaie două pliculețe de ceai timp de trei până la cinci minute. Păstrează pliculețele de ceai la frigider timp de 20 de minute. Apoi, stoarce lichidul suplimentar și aplică-l pe zona de sub ochi, lăsând pliculețele de ceai timp de la 15 până la 30 de minute, apoi clătește cu apă caldă.

6. Retinolul

Adaugă cremă cu retinol la rutina ta de îngrijire a pielii. Retinolul poate îmbunătăți deficitul de colagen din organism. Aplică retinol pe piele o dată pe zi, la aproximativ o jumătate de oră după spălarea feței.

7. Roșiile

Roșiile sunt agenți de exfoliere excelenți care sunt foarte eficienți pentru a reduce aspectul cearcănelor . Pentru aceasta, amestecă sucul de lămâie și sucul proaspăt de roșii și masează zona ochilor cu lichidul obținut zilnic. Lasă acest toner natural timp de aproximativ 20 de minute și apoi clătește cu apă de cocos.

8. Uleiul de nucă de cocos și migdale

Ca un puternic antiinflamator natural și blând, uleiul de nucă de cocos este o metodă eficientă pentru iluminarea cercurilor întunecate de sub ochi. De asemenea, hidratează în timp ce luminează pentru a ajuta la prevenirea ridurilor și a liniilor fine de sub ochi. 

Amestecă uleiul de cocos și uleiul de migdale și masează ușor cu mișcări circulare în jurul ochilor. Se lasă să acționeze aproximativ o oră sau lasă-l să acționeze peste noapte și apoi clătește-l dimineața.

9. Laptele rece

Produsele lactate precum laptele sunt o sursă excelentă de vitamina A, care conține retinoizi ce sunt grozavi pentru a menține pielea să arate strălucitoare și tânără.

Pentru a obține beneficiile vitaminei A a laptelui, înmoaie un tampon demachiant de bumbac într-un bol cu ​​lapte rece pentru o vreme. Folosește tamponul pentru a aplica laptele pe pungile de sub ochi și lasă-l să stea aproximativ 10 minute, de două ori pe zi. Clătește apoi cu apă caldă.

10. Sucul de portocale

Deoarece sucul de portocale este bogat atât în ​​vitamina A, cât și în vitamina C, poate ajuta la eliminarea cercurilor întunecate de sub ochi. Adaugă câteva picături de glicerină în sucul de portocale și apoi înmoaie un tampon demachiant de bumbac pentru a aplica pe pielea de sub ochi. Te vei bucura de beneficiile vitaminelor portocalei, precum și de strălucirea naturală pe care glicerina o dă tenului tău.

11. Turmericul

Ca un alt antioxidant și antiinflamator natural, puternic, turmericul minimizează cercurile întunecate. Amestecă puțină pudră de turmeric cu suc de ananas pentru a crea o pastă groasă. Aplică acest amestec pe cercurile de sub ochi și lasă timp de aproximativ 10 minute înainte de a folosi o cârpă moale, caldă și umedă pentru a îndepărta ușor pasta. Practică această rutină o dată pe zi.

12. Mănâncă mai multă ciocolată neagră

Iată scuza ta pentru a te răsfăța: alimentele bogate în flavonoli, cum ar fi ciocolata neagră, protejează împotriva efectelor dăunătoare ale radiațiilor UV, încetinind astfel procesul de îmbătrânire cauzat de prea mult timp la soare - un lucru mic încântător după ce ai auzit atât de mult timp că ciocolata este rea pentru pielea noastră!

13. Mănâncă mai mult somon

Omega 3 se găsesc în alimente precum somonul și nucile. Acești acizi grași îmbunătățesc fluxul de sânge către piele, deplasând sângele afară și departe de ochi, în loc să-i permită să se acumuleze acolo și să provoace cearcănele întunecate.

14. Limitează consumul de sare + bea mai multă apă

Când corpul tău nu are suficientă apă, dar prea multă sare, poți să arăți și să te simți umflat și obosit. Pielea din jurul ochilor este deosebit de subțire și vulnerabilă la deshidratare. Când mănânci o masă sărată, dar nu bei suficientă apă, corpul tău va „părea” literalmente deshidratat – adică, ochii roșii și umflați. Deci, dacă intenționezi să te bucuri de o masă sărată, contracarează efectele cu multă apă.

15. Reduce consumul de alcool

Sarea este rea, dar nimic nu te deshidratează ca alcoolul. Îți amintești ultima mahmureală? De aceea, ochii tăi arată roșii și umflați a doua zi. Ori de câte ori este posibil, limitează-te la maximum două băuturi, bea multă apă înainte de a merge la culcare și aplică o cremă de noapte sau o cremă hidratantă puternică în jurul ochilor după o noapte în oraș.

16. Dormi 8 ore        

Nimic nu ține la distanță pungile de sub ochi ca 8 ore de somn. Odihnește-te bine – în fiecare noapte – și bucură-te de cearcănele reduse.

17. Dormi pe spate

Deoarece dormitul pe o parte sau pe stomac permite gravitației să-și facă magia, ceea ce înseamnă că lichidul se poate aduna sub ochi, încearcă să dormi pe spate cu o pernă suplimentară sub cap.

18. Exercițiu + Meditație

Exercițiile fizice regulate îmbunătățesc circulația, aducând fluxul de sânge către piele pentru a transforma un ten îmbătrânit și plictisitor într-o piele mai strălucitoare, cu aspect mai tânăr – inclusiv pielea sensibilă din jurul ochilor. Mai mult, eliberarea zilnică de endorfine în sângele tău ține la distanță depresia și anxietatea, menținându-te mai fericit, mai calm și mai echilibrat.

Meditația – fie că este un exercițiu de mindfulness după o practică de yoga sau liniștea sufletească pe care o găsești la o alergare lungă și liniștită sau la înot – ține, de asemenea, la distanță stresul (și ridurile și liniile fine cauzate de stres).

19. Îndepărtează corect machiajul

Nu te culca cu machiajul încă pus și nu freca rimelul și creionul de ochi. Folosește o soluție profesională de demachiere.

20. Spală-ți fața corect

Se spală cu apă caldă – nu fierbinte. Apa prea fierbinte acționează ca un agent inflamator și nu face decât să-ți facă ochii mai roșii și mai umflați.

Așadar, adaugă aceste produse și obiceiuri la rutina de îngrijire a pielii și scapă de cearcăne în mod natural.

Experimentează fiecare produs pentru a vedea care dintre ele funcționează cel mai eficient pentru tine. Nu uita să ai răbdare și să fi consecvent atunci când încerci o nouă rutină. Urmează rutina în fiecare zi timp de 4 până la 6 săptămâni. Dacă după această perioadă de timp tot nu vezi rezultatele dorite, treci la următoarea practică și vezi dacă funcționează mai bine pentru a reduce pungile și cearcănele întunecate de sub ochi.

Nu uita că există și alte cauze comune ale pungilor de sub ochi și anume:

Ø                  alergii

Ø                    eczemă

Ø                   oboseală cronică

Ø                 probleme de pigmentare

Ø                   expunere solară

Ø                   îmbătrânire

 

Dacă ești încă îngrijorat sau remediile casnice nu au funcționat, discută cu medicul tău despre tratamentele medicale disponibile pentru reducerea pigmentării și cearcănelor.

 

Top 20 metode naturale de a scapa de cearcănele și pungile de sub ochi Top 20 metode naturale de a scapa de cearcănele și pungile de sub ochi Reviewed by Sabina Laiber on septembrie 03, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:


Spune, te rog! :P

Dacă Dumnezeu ar exista...

                 Dacă Dumnezeu chiar există mi-aș dori să îmi îndeplinească doar o singură dorință.                Îmi doresc ca oamenii s...

Un produs Blogger.