Mersul pe bicicletă - terapie pentru trup și suflet!

Expresia ”este ca mersul pe bicicletă” ne îndeamnă să fim conștienți că orice învățăm în viață nu vom uita nici după ani și ani, indiferent dacă nu folosim zilnic cele învățate cândva.
Am pedalat pentru prima dată la țară, când eram destul de mică, pe un Pegas verde, ajutată de două verișoare. Îmi aduc aminte că am căzut de foarte multe ori până să reușesc să îmi țin echilibrul, dar am fost destul de încăpățânată să nu renunț și să pot împrumuta bicicleta verișoarelor pentru a mă plimba în voie pe ulițele satului. De atunci nu am ratat nici o ocazie ivită să mă plimb pe două roți.



Mersul constant pe bicicletă are beneficii miraculoase pentru corpul uman, de care nici nu aveam habar, cum ar fi:

- reduce considerabil riscul de infarct, deoarece atunci când pedalezi ritmul cardiac crește și tensiunea arterială scade

- garantează obținerea unei stări de spirit prielnice pentru a efectua cu succes activități intelectuale  

- asigură menținerea întregului corpul într-o formă de invidiat, pentru că pedalând îți ajuți corpul să creeze colagen și să stimulezi eliberarea de oxigen și nutrienți care hrănesc pielea, în timp ce tot ceea ce este toxic pentru organism este eliminat

- metabolismul este mai rapid, deoarece atunci când pedalezi mușchii abdominali se contractă și astfel ajuți să încetinești timpul până când produsele alimentare consumate ajung în intestinul gros, iar cantitatea de apă care se absoarbe în corp este mai mică

- scapi mai repede de adicții precum: fumat, alcool sau dulciuri și doar pentru că mersul pe bicicletă oferă eliberarea endorfinelor - hormonii fericirii.

Îmi place să mă plimb prin natură cu bicicleta și să admir tot ceea ce e frumos din jur. De ceva timp aproape zilnic pedalez prin parcul Herăstrău din București și o fac cu mare plăcere. Minutele pe care mi le petrec pedalând sunt momentele mele de recreere totală și de contact direct cu mine și întreg spațiul existențial. 
Când ies seara cu bicicleta îmi place să mă opresc pe o bancă și să privesc în liniște cum de sub salcii apar licuricii care animă atmosfera de deasupra apei în care se mai văd din când în când pești care își iau guri de oxigen. 
Este uimitor pentru mine să fiu în inima unui oraș atât de aglomerat pe timp de zi, iar seara după ora 22:00 să mă bucur de momente cu adevărat relaxante pe marginea lacului Herăstrău. 

NU UITAȚI!!!

Zâmbiți!

Vasile, pe biciletă, cu doi saci mari pe spate, dă să treacă granița în Republica Moldova. Vameșul îl oprește și-l întreabă:
- Ia stai, bă! Ce ai în saci?
- Nisip, bre! ...
- Păi, ia să vedem noi! ...
- Vameșul îi taie sacii, și - ce să vezi- nisip! ...Totuși vameșul îl ține pe Ion peste noapte și trimite nisipul la analiză în laborator. Rezultatul: nimic altceva decât nisip. În fine, lui Vasile i se dau alți doi saci noi, plini cu nisip și apoi este eliberat.
Dupădouă zile, Vasile revine în vamă - pe biciletă - cu alți doi saci pe spate.
Vameșul îl oprește iar și-l caută în saci... Și ce găsește? Desigur: nisip!...
Povestea se repetă până când, într-o bună zi, vameșul se întâlnește cu Vasile într-o cârciumă din Botoșani și, curios tare, se aproprie de el și îl întreabă:
- Auzi, sunt absolut sigur că tu faci contrabandă cu ceva! ... Da' nu știu cu ce și nu mai pot să dorm noaptea de gândul ăsta!... Așa că, te implor, ia zi-mi, că nu spun la nimeni: cu ce faci, bă, contrabandă?!?
După ce mai dă pe gât un păhărel de țuică, Vasile îi răspunde sec:
- Cu biciclete!...

Mersul pe bicicletă - terapie pentru trup și suflet! Mersul pe bicicletă - terapie pentru trup și suflet! Reviewed by Sabina Laiber on septembrie 06, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:


Spune, te rog! :P

Dacă Dumnezeu ar exista...

                 Dacă Dumnezeu chiar există mi-aș dori să îmi îndeplinească doar o singură dorință.                Îmi doresc ca oamenii s...

Un produs Blogger.