Domnul avocat mama şi-a îngropat

Inainte de a citi cele mai jos vreau să te asigur, cititorule, că tot conţinutul acestui "articol" este un pamflet.

Cum toată lumea ştie când moare cineva drag simţi o durere pe care nu o poţi controla, doar că unii nu ştiu ce să facă cu durerea şi atunci încep prin a îndurera pe alţii cu ceea ce zace în sufletul lor.
Mi-a fost dat să văd de curând un avocat căruia i-a murit mama şi s-a angajat să se ocupe de toate cele necesare pregătirii şi desfăşurării înmormântării.
Avocatul fiind un personagiu mare, o scurta descriere: un domn peste 60 de ani brunet cu o palarie neagra, slab si ascutit la fata de atata suparare, avand un jeep din care de-abia se vede cand e la volan, o sotie tanara, grasa si frumoasa de-o seama aproape cu fetele din prima casatorie, tatal mandru a unui baietel care ii seamana din "departare", iar atitudinea dumnealui fiind una impunatoare in fata celor slabi care nu au apucat sa invete atata carte ca distinsul.
Sa precizez ca la inmormantare afli tot, "gura lumii nu o astupa nici pamantul".
In primul rand afli ce nu trebuie sa faci cand moare cineva:
- sa nu lasi pisica sa treaca pe sub cosciug ca mortul devine strigoi si te bantuie
- sa pui apa intr-un vas la prispa casei din care sa aiba ce sa bea sufletul
- sa nu te saluti decat prin "Dumnezeu sa o/il ierte!", altfel nu e bine...
- sa fii musai in negru, altfel e vai
- cand aprinzi lumanarea sa lasi bani
- sa aduci flori  numai in numar par
- sa se vada ca iti pare rau pe chip daca esti ruda cu defunctul, altfel vorbeste lumea
- sa nu speli
- sa nu maturi
- sa nu faci dus
- daca esti gravida sa stai deoparte
- sa nu asculti radio sau sa te uiti la televizor
Sa revenim la cum fu' aceasta inmormantare.
Domnul avocat, om aparator al legii a considerat ca legea o poate face si el si ca un judecator a inceput sa dea verdicte la unul si la altul prin cuvinte... numai ca nu isi dadea seama de penibil. Sa fiu mai explicita: domnul avocat care mama si-a ingropat mai are si 3 frati, 2 dintre ei muncitori cinstiti, altul cu studii superioare si cu o sotie non-conformista zonei. Acum domnul avocat a considerat ca fratele educat cu sotia atipica sa nu fie prezenti la inmormantare. Si de aici un mic circ in jurul lui si mai ales el arata ca un leu in cusca atunci cand cei doi au aparut la vesnica pomenire in sfanta biserica. E interesant sa vezi cum unii oameni se cred zei peste alti oameni si considera ca numai ei au dreptate. Asa de rau imi pare uneori ca nu am talent la desen sa pot surprinde pentru totdeauna unele expresii faciale.
Langa cosciug era sotia tanara, grasa si frumoasa plansa toata (uimitor cat putea sa planga, a schimbat cel putin 3 batiste) alaturi de fiica defunctei, avocatul renumit cu fiul vitreg. In bancutele din biserica oamenii se uitau la o scena de suferinta rupta parca dintr-un film indian.
Obiceiul in aceasta zona este sa iti iei la revedere de la mort si se sta asa unul in spatele altuia in sir indian si fiecare pe rand A urmat si nora atipica...aici a fost luata suflarea la multe persoane, unele din ele ridicandu-se in picioare sa vada live un spectacol, dar nu a fost sa fie asa.. avocatul a cedat si a plecat pierzand un moment atat de memorabil. Soacra cu nora nu s-au inteles, dar uite ca uneori moartea aduce impacare...
Oare? Domnul avocat a promis sa fie un dusman adevarat. Dar oare realizeaza ca dusmanul cel mai mare a dumnealui e chiar el?

Domnul avocat mama şi-a îngropat Domnul avocat mama şi-a îngropat Reviewed by Sabina Laiber on martie 24, 2017 Rating: 5

Niciun comentariu:


Spune, te rog! :P

Dacă Dumnezeu ar exista...

                 Dacă Dumnezeu chiar există mi-aș dori să îmi îndeplinească doar o singură dorință.                Îmi doresc ca oamenii s...

Un produs Blogger.