Nu mai am timp sa pierd timp!

Traim intr-o societate in care s-a depasit legea junglei si asta pentru ca toti sunt lei paralei.
Oare de ce se intampla asta?
Ma depaseste sa vad oameni innebuniti de putere si de dorinta nestavilita de a avea cat mai multi bani.
Nu a trecut foarte mult timp de cand am luat contact cu cativa tineri care conduc afaceri de nisa si am vrut sa vad ce inseamna antreprenoriat in capitala. Recunosc ca am ramas cu un gust amar. Cu toate ca ideile de pornire a business-ului lor erau foarte inovative, totusi mari lacune de a manageria intreaga activitate. A fi manager intr-o organizatie, fie ea cat de mica, nu e lucru usor incepand cu a respecta normele legale in vigoare. Micii antreprenori pe care i-am cunoscut inca de la inceput s-au gandit sa fie in castig angajand oameni cu un contract de 2 ore, chiar daca angajatul munceste 7-8 ore, chiar si in weekend. Deci plata la negru inca e la moda in Romania si stiu ca nu zic ceva nou. :)
Oamenii accepta sa munceasca si cu un contract de 2-4 ore, fiindca nu isi cunosc cu adevarat drepturile si patronasii profita de asta. Putini sunt cei care se mai gandesc la pensie si este incurajata ideea de a trai cat mai mult in prezent, ca viitorul e nesigur. Da, e corect sa traiesti  momentul, dar asta nu inseamna sa nu iti asezi in prezent lucrurile in asa fel incat pe termen lung sa ai asigurat traiul. Dar fiecare isi merita soarta!
E adevarat ca banii nu aduc fericirea, dar o intretin, dar totusi mai exitam pe lumea asta si pentru alte lucruri.
Cica iubirea nu ar mai exista... Nasol, domn'e!
Acum se iubeste precaut. Ca na' daca ai fost ars/a o data incepi sa sufli si in iaurt. Deci iubire ioc.
Indiferenta e la ordinea zilei. Se merge pe principiul: mie sa imi mearga bine, ca in rest fiecare cu mama lui. Egoismul asta e din ce in ce mai natural sau poate nu mai vad eu bine... Oricum trebuie sa imi schimb dioptriile sau mai bine sa schimb directia de a privi spre oameni cu aspiratii comune cu ale mele.
Stiti ca se ia boala asta cu egoismul? Da. Ca s-au gandit unii ca daca esti egoist, de fapt esti altruist, in sensul ca nu mai obosesti pe altii cu probleme tale. Deci fiecare pentru el si daca e sa fie ceva si pentru altul, de fapt tot pentru el e.
Ciudat cum se intampla toate in lumea asta din ce in ce mai prost facuta, unde ...era o vorba a unui poet... dar nu mai intru in detalii. :)
Ma tot gandesc la Piramida lui Maslow si realizez ca eu sunt in varf, dar nu am alte trepte bifate. :)
Tu pe ce treapta te gasesti situat/a? :P

Nu mai am timp sa pierd timp! Nu mai am timp sa pierd timp! Reviewed by Sabina Laiber on octombrie 31, 2016 Rating: 5

Niciun comentariu:


Spune, te rog! :P

Dacă Dumnezeu ar exista...

                 Dacă Dumnezeu chiar există mi-aș dori să îmi îndeplinească doar o singură dorință.                Îmi doresc ca oamenii s...

Un produs Blogger.