Prima mea apariţie... "Amintiri spre... viitor" - carte cu eseuri










Recenzii la cartea de mai sus. :)

"Proza eseistică a autoarei Sabina Laiber este penetrată de o sinceritate debordantă cu infuzii lirice de realism pur. Personajele întâlnite de autoare pe drumul vieţii generează reflecţii dosebite cu privire la sensul vieţii şi la misiunea personală a fiecăruia dintre noi în tumultul efemer al vieţii.
Stilul sentenţios al frazelor conferă ideilor expuse caracter de imperativitate. Nu avem de a face cu vorbe facile dictate de superficialitate, ci cu aforisme filosofice dictate de vocea conştiinţei.
Sufletul de copil al autoari nu constituie o piedică în asumarea unei maturităţi sau a unei profunzimi în gândire. Dimpotrivă, candoarea înlătură orice îngrădire stilistică care ar putea obtura expresia adevărurilor pronunţate de autoare. Se repudiază, astfel, orice formă de rău şi urât care ar putea deforma concepţia autoarei despre viaţă. Şi care ar fi această concepţie? Viaţa trebuie trăită natural, fără artificii, pentru că numai astfel putem sta faţă în faţă cu noi înşine."
                                   Sabina Diacenco - doctorand în Filosofie la Universitatea Bucureşti
 


"Căutându-şi Eu-ul

Timpul se pare aleargă mult mai repede peste această înşiruitoare de cuvinte.
O fiinţă care împotriva vârstei tinere ascunde în eseurile ei sentimente, trăiri de o simplitate deosebită, dar cărora mulţi dintre noi nu le dăm importanţă.
Mereu în căutarea acelui EU interior, scriitura nu face altceva decât să transmită simplu, realist, acea luptă continuă cu viaţa care în concepţia ei şi nu numai este o arenă de circ, în care toţi sântem doar actori.
Acest suflet de copil surprinde realitatile şi trăirile cu o simplitate şi maturitate debordantă, înlănţuind cititorul în propriul tablou. Chiar îmi place.J.St.Mill era primul care spunea: ”Plăcerile simţurilor sânt calitativ inferioare celor ale intelectului” Asta am găsit aici, o meditatie profundă, o judecată limpede şi fără echivocuri.
Gândirea, scrierea acestor eseuri nu este altceva decât o analiză a stărilor profunde din interiorul autoarei, o relatare a aspectului stărilor existenţiale din universul ei înconjurător. Aflată mereu în căutarea acelui Eu complementar parcurge cu eleganţă şi simplitate microcosmosul spiritualităţii sufleteşti.
Conştientizarea fiecărei clipe, moment, cu o putere de gândire matură, profundă, analitică, demonstrează că lacrima de spirit a autoarei poate dărui mângâierea intelectului. Relaţionarea trăirilor în candoarea copilăriei, apoi profunzimea şi maturitatea gândirii aduce în aceste eseuri simplitate şi puritate. Un copil rebel, nonconformist care are de spus un cuvânt în căutarea acelui eu, un cuvânt care merită citit..."
                                                                     Constantin Cristescu (măturător de cuvinte... )





"Simple şi elaborate, mature şi copilăroase, fireşti şi ingenui, aceste scrieri curg minunat, dezvăluind zbuciumul unui suflet frumos în căutarea adevărului interior. Mirarea candidă a copilului se împleteşte metaforic cu truda zilnică a spiritului tinerei lovită de realitatea crudă, invitându-ne să admirăm naşterea unui om nou, armonios şi în deplin echilibru interior şi exterior."

                                                                                   Dr. Daniela Răileanu

 
"Am ajuns în posesia unei creaţii de suflet ”Amintiri spre...viitor” a Sabinei Laiber. Am citit-o aproape pe nerăsuflate, descoperind în spiritul ei de fetiţă rebelă, un om profund, sensibil şi talentat, care chiar are ceva de spus...
Fiecare floare î
și are cântul, ruga și dorul ei, nu-i așa? Dar ce păcat că noi oamenii trecem de multe ori nepăsători, sau nu ne aplecăm destul asupra ei, să-i auzim cântul. Cântecul florilor îl înțeleg poate doar norii, iar înțelepciunea lor, doar pământul...
”Dacă
ți-aș descrie cerul pe care-l pictezi în sufletul meu, ți-aș spune că norii, siunt acolo unde trebuie să fie și soarele ne luminează chipurile. Dacă m-ai lăsa să-ți împrumut puțin pensula, aș adăuga un râu, pe care s-ar prelinge ușor mătasea albă. Atât de moale, atât de fin și atâțt de liniștitor este să te simt în mine. Mă ating, te ating și e cșlar că nu pot să exprim ce simt când te respir - respir în tine - ”Amintiri spre viitor”- Sabina Laiber."          
                                                                                Şerban Ecaterina



Prima mea apariţie... "Amintiri spre... viitor" - carte cu eseuri Prima mea apariţie... "Amintiri spre... viitor" - carte cu eseuri Reviewed by Sabina Laiber on septembrie 01, 2012 Rating: 5

Niciun comentariu:


Spune, te rog! :P

Dacă Dumnezeu ar exista...

                 Dacă Dumnezeu chiar există mi-aș dori să îmi îndeplinească doar o singură dorință.                Îmi doresc ca oamenii s...

Un produs Blogger.