Trăim vremuri ciudate...


O sticlă pluteşte pe râul Argeş. Este un pet de bere... un alt pet (tot de bere) este la nici 5 metri distanţă în spate de primul pet...
O şatră de rromi cu 2 căruţe şi 4 cai (3 cai maro şi 1 alb - legaţi de picioarele din faţă) este "parcată" pe malul răului Argeş, imediat sub podul Viilor.
Un bărbat pescuieşte în picioare la 150 metri distanta de şatră.
Pe peretele de beton al râului se face reclamă scris mare cu vopsea albă la site-ul www.nelimitat.com...
5 copii (baieţi şi fete) mănâncă zarzăre dintr-un zarzăr.
Pescarul îşi mută locul mai aproape de rromii nomazi. Se spune că ţiganii (rromi) au noroc... poate aşa pescarul va avea şansa să prindă suficienţi peşti cât să asigure masa de seară a familiei sale.
Un cal cade la pământ şi începe să-şi scarpine spinarea de iarbă. Un alt cal îi urmează exemplul.
Pescarul se aproprie tot mai mult de sălaşul portabil al rromilor. A ajuns aproape sub pod fiind inconjurat de o insuliţă de papură. Nu are răbdare şi îşi strânge uneltele ... şi pleacă.
De fapt, observ, că face parte din şatră. Dezamăgit se urcă într-o căruţă.
De după copaci apare un bărbat îmbracat sărăcăcios cu o găleată în mână. Se îndreaptă spre râu... ia apă din râu şi invită cal după cal să se adape.
Este ora 20:00. Soarele e încă pe cer încălzind, parcă, prea puternic.
Sunt în interiorul unui Mall aşezată la o masă rotundă cu 2 scaune. În jurul meu se aud: pahare lovindu-se unele de altele, doape ale sticlelor sărind, plecăituri, ţipetele vesele şi în acelaşi timp îngrozite ale copiilor din spaţiul de joacă, cuvinte rostite > sunete + voci pe mai multe tonuri... zumzet total şi continuu. Muzica din boxele încăperii de-abia se aude. Probabil e doar zgomotul de fond. Se aud în schimb foarte clar reclamele la diverse reduceri din hipermarket (se dă special volumul mai tare).
Mi-am dorit odată să aud ce gândesc oamenii. Este pentru prima dată când nu vreau deloc asta.
Este un somn lung şi oamenii par a avea doar vise lucide.
Ce modă a mai apărut: să socializezi într-un Mall! Ai de toate într-un astfel de loc: mâncare, băutură, Casino, bănci, spaţiu de joacă pentru copii, cinema (3D), spaşii special amenajate din care poţi cumpăra de la un fir de aţă până la o casă, aer condiţionat şi ai curăţenie în jur. Mall-ul este un spatiu suficient de mare cât să încapă lejer cel puţin 1000 de oameni.
A veni la Mall e o chestie!
Nu oricine îşi permite. Clar e musai să ai un venit/salariu mediu pe economie să ai ocazia să intri pe uşa "Sesam, deschide-te!" - şi se deschide cum numai ai reflectată imaginea fizică în suprafaţa uşii Mall-ului. Feng shui!
Doi pescăruşi îmi atrag atenţia. Sunt atentă la aripile lor. Sunt liberi! - cosntrânşi şi ei uneori de natură sau poate chiar şi de natura umană. Şi totuşi în cea mai mare parte a timpului din viaţă lor zboară unde au chef.
A alege să fii un om liber, înseamnă să ai "libertatea" de a produce puţin, dar a consuma mult... Oare?
Trăim vremuri ciudate... Trăim vremuri ciudate... Reviewed by Sabina Laiber on iulie 19, 2011 Rating: 5

Niciun comentariu:


Spune, te rog! :P

Dacă Dumnezeu ar exista...

                 Dacă Dumnezeu chiar există mi-aș dori să îmi îndeplinească doar o singură dorință.                Îmi doresc ca oamenii s...

Un produs Blogger.