"Cocoşul roşu"

Mă simt bine. Sunt liniştită.Cu toate că este foarte cald, aproape că mă sufoc cu aerul fierbinte, sufletul îmi şopteşte:"E de bine! E o zi minunată! Ai încredere în mine! Niciodată nu te-am dezamăgit."
Intru pe poartă şi mă uit după camion. Ea îmi spune: "Nu mai e" Oftez. Îmi pare rău că s-a întâmplat aşa, dar îmi zic în sine-mi: aşa a fost să fie!.
Ea se duce la "treaba" ei şi eu caut "Cocoşul Roşu."
Îmi e foame, teribil de foame. Găsesc "Cocoşul". O autoservire. Îmi iau tava şi privesc la alimente. Nu aş mai mânca nimic. Aş bea doar un suc, dar totuşi îmi trebuie şi hrană. Încep să aleg: o salată de crudităţi, piept de pui (o bucată, nu două - cât era porţia), două chifle, ... ajung la casă. Un domn cu faţa blândă îmi zâmbeşte. Îi cer un Sprite. Zâmbind îmi sugerează să iau o limonadă preparată natural, astfel scutind şi 1 leu.
Îmi vine, mie, rândul să zâmbesc... şi cer două limonade. Mă uit în stânga mea şi văd vitrina cu dulciuri. Aleg o amandină - prajitura preferată din copilărie. Îl întreb pe domnul blând, cu faţa toată un zâmbet, de o priză. Vreau să stau pe internet şi am nevoie de o priză pentru a-mi alimenta laptopul. Se rezolvă. Şi mă aşez în locul cel mai potrivit din încapere: la colţ. :)) Colţurile încăperilor întotdeauna m-au atras. De ce? Pentru că, astfel, pot observa prezenţa în neprezenţă a unor suflete la fel ca mine.
Suntem nişte creaţii superbe! Deosebirea dintre noi, sufletele, o face unicitatea fiecăruia dintre noi. Toţi suntem UNA! Sunt UNA cu EL! Cu EL numit DUMNEZEU!
Sufletul din nou îmi şopteste:"Mănâncă doar cât ai nevoie, pentru a face loc şi pentru ce urmează să mai apară." Aşa şi fac. Mă opresc la timp. :)
Ea apare. Camionul l-a prins. Îi mulţumesc sufletului. O sună un El. Un El căruia îi mulţumesc neomeneşte. Şi îi mulţumesc şi, acum, când îi scriu. El, suflet de cer, a ajutat să o întâlnesc pe Ea cea de acum şi cea de mâine.
Mă ridic şi plec un pic... să mă răcoresc.
Ai avut dreptate, suflete! Mulţumesc că îmi zâmbeşti! End. Nu e end, e cu to be continued...
"Cocoşul roşu" "Cocoşul roşu" Reviewed by Sabina Laiber on august 21, 2010 Rating: 5

Niciun comentariu:


Spune, te rog! :P

Anunț important pentru iubitorii de artă și cultură românească!

Bună!      După cum spuneam luna trecută pe grupul ”ASOCIAȚIA POARTA CĂTRE TINE” de pe Facebook vor începe ceva evenimente culturale organiz...

Un produs Blogger.